Υποστηρίζεται έως και 5 αρχεία, κάθε μέγεθος 10M. Εντάξει
SICHUAN VSTAR OPTICAL TECHNOLOGY CO.,LTD 86-028-64192839-802 sales@vstarsc.com

Νέα

Λάβετε προσφορά
Αρχική Σελίδα - Νέα - Τι είναι πολυμερισμός δύο-φωτονίων;

Τι είναι πολυμερισμός δύο-φωτονίων;

September 2, 2021

Τι είναι πολυμερισμός δύο-φωτονίων; Δύο - ο πολυμερισμός φωτονίων είναι μια διαδικασία photopolymerization που προκαλείται από δύο - απορρόφηση φωτονίων. Η απορρόφηση δύο-φωτονίων αναφέρεται στη διαδικασία στην οποία ένα μόριο μιας ουσίας απορροφά δύο φωτόνια συγχρόνως, τα οποία μπορούν μόνο να εμφανιστούν στο πλαίσιο της δράσης του ισχυρού λέιζερ. Είναι ένα φαινόμενο της αλληλεπίδρασης μεταξύ του φωτός και της ουσίας στο πλαίσιο της δράσης του ισχυρού λέιζερ και ανήκει στη μη γραμμική επίδραση τρίτος-διαταγής.

 

Η απορρόφηση δύο-φωτονίων εμφανίζεται κυρίως στο σημείο εστίασης του έξοχος-ισχυρού λέιζερ που παράγεται από το παλόμενο λέιζερ. Η ένταση λέιζερ σε άλλα μέρη της οπτικής πορείας δεν είναι αρκετή να παραγάγει την απορρόφηση δύο-φωτονίων, και η αντίστοιχη διαδικασία ενιαίος-φωτονίων δεν μπορεί να εμφανιστεί λόγω του πιό μακροχρόνιου μήκους κύματος και της χαμηλότερης ενέργειας του φωτός. Επομένως, η διαδικασία δύο-φωτονίων έχει την καλή χωρική επιλεκτικότητα.

 

Ο πολυμερισμός δύο-φωτονίων, που χρησιμοποιεί τα χαρακτηριστικά της καλής υλικής διείσδυσης και της υψηλής χωρικής επιλεκτικότητας της διαδικασίας απορρόφησης δύο-φωτονίων, έχει τις μεγάλες προοπτικές εφαρμογής τρισδιάστατο micro-processing, τα οπτικά μέσα αποθήκευσης υψηλής πυκνότητας και τους βιοϊατρικούς τομείς. Τα τελευταία χρόνια, ο πολυμερισμός δύο-φωτονίων έχει γίνει ένα καυτό ερευνητικό θέμα στο σφαιρικό τομέα υψηλής τεχνολογίας.